Duurzaamheid en de toekomst

Wij streven naar duurzaamheid in ecologische voetafdruk en relaties met ons team, klanten en leveranciers


Energieneutraal

Wij produceren energieneutraal omdat ons gebouw evenveel energie verbruikt als opwekt. Wij veroorzaken nagenoeg geen effect op het veranderen van het klimaat. We zijn trots op onze lage CO2 footprint. Op ons dak zijn 864 zonnepanelen geplaatst welke groene stroom produceren. Daarnaast verwarmen wij ons bedrijf met afvalhout uit de productie. De hitte die daarbij vrijkomt zorg voor verwarming van onze bedrijfsruimtes en de droogkamer. Aangezien wij energie neutraal produceren en zelf warmte opwekken zijn we niet afhankelijk van energie leveranciers waardoor onze producten relatief prijs vast kunnen blijven voor onze klanten.FSC® licentie

Bij Kooijmans wordt veel gewerkt met hout, het is belangrijk te weten wat de oorsprong daarvan is. Naast kwalitatief goed hout wat lang meegaat hechten wij waarde aan duurzame inkoop met aantoonbaar FSC®-keurmerk. FSC® staat voor Forest Stewardship Council® en heeft als missie om bossen te herstellen en te beschermen. Ons licentienummer is FSC® - C013311.
Door te kiezen voor FSC®-producten geef je de boseigenaar de middelen om het bos duurzaam te beheren, met name in tropische gebieden zoals Brazilië waar wij ons Ikapé naaldhout inkopen. Er wordt gewerkt met een chain of custody waarbij het hout van kap tot aan het eindproduct gevolgd wordt. De keuze voor hout voorkomt bovendien het gebruik van kunststof of metalen waarvan de productie leidt tot een grote uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast is het van nature een circulair materiaal en onderdeel van de zogenaamde biologische kringloop. Een natuurlijk, hergroeibaar materiaal en ook nog eens prima te hergebruiken. Een grotere vraag naar FSC®-hout leidt tot meer boscertificering wereldwijd waarmee bossen beschermd worden tegen kaalkap. Wij staan helemaal achter de promotie van FSC®-gecertificeerd hout voor onze stelen. Zodoende brengen wij samen balans in sociale, milieu- en economische belangen en beschermen wij bossen voor huidige en toekomstige generaties.

Disclaimer: Alleen met FSC® gekenmerkte producten zijn FSC® gecertificeerde artikelen.Stichting Gered Gereedschap

Niet alleen onze milieubewuste keuze is duurzaam, ook op sociaal gebied staat binnen ons bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij hebben wel eens te maken met gereedschap dat afgekeurd is voor de verkoop maar nog prima te gebruiken valt. Het zou jammer zijn om dat bij het vuilnis te gooien. Daarom werken wij samen met Stichting Gered Gereedschap die ervoor zorgt dat dit gereedschap wordt verstuurd naar landen in Afrika waar ze geen tot weinig beschikking hebben over gereedschappen.


 

Ons team

Natuurlijk zorgen wij ook voor een duurzame relatie met ons team waarbij zij zich gewaardeerd en betrokken voelen bij het bedrijf. Wij moedigen ons team aan zich te blijven ontwikkelen en ondersteunen dit. Er zijn medewerkers waarvan verschillende generaties werkzaam zijn in ons bedrijf. Onze ervaring is dan ook dat zij graag naar Kooijmans komen om te werken. Samen staan wij voor een beter toekomst!

 

Onze fabriek met 864 zonnepanelen en verbrandingsoven